177 napig élt műszívvel

Stabil az új szíves kisfiú állapota

Megfelelő az állapota annak az ötéves kisfiúnak, aki hat nappal ezelőtt kapott új szívet - közölte Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója szerdán az MTI-vel.

2010.08.18 15:52MTI

Tájékoztatása szerint Zsolt két napja nem szorul lélegeztetőgépre, és keringéstámogató gyógyszereket sem kell szednie. Ofner Péter közölte azt is, hogy a beültetett szervet külföldről kapták.

Az elmúlt fél évben Magyarországon nem került a szervátültetéseket koordináló irodához olyan donorszív, amely megfelelt volna Zsoltnak, ezért kellett a szervkeresést több országra kiterjeszteni.

A kisfiú műtétje augusztus 12-én volt, akkor már 177 napja élt műszívvel. Rajta kívül a budapesti intézetben két gyermek vár szívátültetésre, őket most is műszív tartja életben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.