Ismét fókuszba került az Országimázs

Lejárt a mákosbejglizés ideje

Intézményesített országimázs-formálás Orbán Viktor második kormányciklusa alatt is lesz.

2010.05.05 07:35Népszabadság Online

Ismét lesz intézményesített országimázs-építés - tudta meg a Népszabadság.

A lap forrásai szerint a második Orbán-kormány számára a nemzeti egységről szóló háromharmados kommunikáció miatt is fontos a közösségtudat és az országkép erősítése, de ami az országimázs-építést szükségessé teszi, az a soros EU-elnökség, ez pedig 2011 januárjától Magyarország tiszte lesz.

Országimázsközpont abban a formában, ahogy 2000 és 2002 között működött, valószínűleg nem lesz. Az újság egyik forrása úgy fogalmazott: nincs szükség mákosbejglizésre, fontos, hogy a közpénzek felhasználása teljesen transzparens legyen. Emlékezetes, 2000-ben az állami ünnepségek költségeit az Országimázs Központ akkori vezetője, Tóth István Zoltán nem árulta el, mondván, karácsonyestén a nagymamától sem illik megkérdezni, mennyibe került a mákos bejgli.)

Nem kizárt, hogy a jobboldali holdudvarhoz tartozó, tapasztalt kommunikációs szakemberek, médiaszemélyiségek is kaphatnak feladatot országképünk vonzóbbá tételében.

A lap szerint az elképzeléseket és javaslatokat külügyi téren Pröhle Gergely, az Orbán-kormány egykori kulturális államtitkára, volt berlini nagykövet koordinálja majd, aki várhatóan államtitkár lesz a Martonyi János vezette Külügyminisztériumban.

Valamilyen formában az országimázzsal kapcsolatos feladatokkal foglalkozik majd Kovács Zoltán, a debreceni közgyűlés kommunikációs tanácsnoka is, aki a közigazgatási tárcánál a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár lesz. Neki a kormányzat belső és külső kommunikációját kell megszerveznie és összehangolnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.