Harmadnapra föltámadott

Húsvéti körmeneteket tartanak országszerte

A keresztények legnagyobb ünnepe, húsvét alkalmából ma országszerte körmenetek indulnak a katolikus templomokból, a feltámadás előtti napon hagyományosan ezzel emlékeznek meg Jézus Krisztus haláláról.

2010.04.03 09:56MTI

Nagyszombat napján, húsvét vigíliáján 18 órakor kezdődik a szertartás a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével, ezután megtartják a hagyományos körmenetet.

A keresztény hagyomány szerint nagypénteken feszítették keresztre Jézust, aki harmadnapra, azaz vasárnap támadt fel.

Vasárnap, a feltámadás napján, valamint hétfőn országszerte misével, istentisztelettel ünnepelnek. Erdő Péter húsvét vasárnap 11 órakor ünnepi misét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában.

Ugyanezen a napon az esztergomi bazilikában Cserháti Ferenc segédpüspök mutat be ünnepi misét fél 11-kor. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvét vasárnap 10 órakor a debreceni Nagytemplomban tart istentiszteletet.

Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a győri Öregtemplomban hirdet igét 10 órakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.