Szabad-e locsolni?

Húsvéti tojásvadászat a Szegedi Vadasparkban, tojásfestés a füvészkertben

Húsvéti tojásvadászatra várják az érdeklődőket vasárnap és hétfőn is a Szegedi Vadasparkba; a "vértelen vadászat" célja, hogy a látogatók minél jobban megismerjék a park lakóit és a természetvédelem terén is gyarapodjanak ismereteik.

2010.04.03 09:00MTI

Veprik Róbert a park igazgatója a játékról az MTI-nek elmondta: több száz lúdtojást rejtenek el a park munkatársai, ezeket a kicsik megkereshetik, és az abban levő kérdést az oktatóközpontnál megválaszolva kis ajándékokat kapnak.

Emellett folyamatos „állati programok” is lesznek: menetrendszerinti állatetetést tartanak a park munkatársai, így az oroszlánok, tigrisek és a majmok ebédjét is megnézhetik a látogatók. Mellettük a legújabb lakók, a lajhár vagy a rendkívül kíváncsi szurikáták is bemutatkoznak majd. Az érdeklődők beszélgethetnek a gondozókkal, ezzel is közelebb hozva az állatokat a közönséghez.

Tavaly minden korábbi rekordot megdöntött a húsvét hétfő a parkban, több mint hatezer látogató volt, annak ellenére, hogy jelentős várakozások alakultak ki a bejáratnál. Ennek kiküszöbölésére idén már elővételben is lehetett belépőket vásárolni. A park igazgatója idén is felhívta a figyelmet a húsvéti nyúl vásárlás problémájára. Arra kérve mindenkit, hogy csak az ünnep kedvéért, ne vegyen tapsifülest.

Veprik Róbert hangsúlyozta: ezt a szokást a park nem támogatja azzal, hogy az ünnep után befogadja az állatokat. Húsvét hétfőn a Szegedi Füvészkert is már egész napos, nyári nyitva tartással várja a látogatókat. Hétfőn természetes anyagokkal tojásokat festenek majd, de akitől távol áll a kézművesség, csupán egy kellemes sétára is betérhet a parkba - mondta el annak igazgatója Németh Anikó.

Hozzátéve: a hűvösebb idő ellenére mostanra életre kelt a park. A díszfák virágoznak, köztük a magnóliák csodálatosak, és a sziklakertek is pompáznak. Bennük a kökörcsinek és kankalinok bontogatják leginkább szirmaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.