Alig bírja a nyuszi

Két és fél kiló csokit fogyasztanak a brit gyerekek húsvétkor

Átlagosan 2 kiló 60 deka csokit esznek a gyerekek Nagy-Britanniában húsvéthoz kapcsolódón - derült ki egy brit felmérésből.

2010.04.03 08:04MTI

Ez 13 ezer kalóriának felel meg, zsírtartalma 65 dekányi. A Retail Active kereskedő cég megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a szülők 77 százaléka egyáltalán nem korlátozza gyerekeinek a csokievést, és csupán 3 százalékuk ellenőrzi, hogy mit is tartalmaz egy tipikus húsvéti csokitojás, mely brit földön 20 dekás, és amelyből átlagosan 13-at esznek meg a 10-14 év közötti gyerekek.

A szülők és gondviselők háromnegyede mondta, hogy gyerekük az összes kapott csokinak legalább a háromnegyed részét felfalja pár nap alatt, negyedük spájzol "rosszabb" időkre. A legtöbb csokitojást - 13-at - a 10-14 év közöttiek tüntetik magukba, a 15-19 éves korosztályban 11 darabra mérséklődik a fogyasztás.

A felnőttek között a 40-59 év közöttiek és a 75 esztendősnél idősebbek a legmértéktartóbbak, ők átlagosan csupán egy csokitojást esznek. A családok 70 százalékában eldugják a tojásokat, hogy a gyerekek megkereshessék azokat - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.