Vágányfelújítás zajlik

350 millióból újul meg a nagykörút, mától a pótlóbuszoké a terep

A nagykörúti villamospálya felújítása miatt mától augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.

2009.08.01 10:40MTI

A villamosok helyett az utasokat magaslépcsős csuklós Ikarus autóbuszok szállítják, amelyek hétközben csúcsidőben 1-2 percenként, csúcsidőn kívül 2-3 percenként járnak.

A villamospótlókra a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati téren a 906-os éjszaki busz megállójában, a Jászai Mari téren a 91-es busz megállójában, a többi helyen a villamosmegállóban lehet felszállni.

A mozgásukban korlátozottak a BKV iránytaxi szolgáltatását vehetik igénybe, amely két vonaljegy áráért háztól házig viszi az utasokat.

A vágányok felújítására azért van szükség, mert a legutóbb az 1990-es években végezték el ezeket a munkákat. A Combinók érkezésekor, 2006-ban a vágányokat nem újították fel, csak a megállókat.

A sínek az ívekben és a közúti kereszteződésekben a nagyobb terhelés miatt hamarabb elhasználódnak, ezért a mostani felújítás során elsősorban a kereszteződésekben cserélik le a vágányokat.

Megújul a Rákóczi úti, az Aradi utcai és a Horváth utcai útátjáró, a Nyugati téri teljes vágányhálózat, a Jászai Mari tér és a Tátra utcai közötti szakasz, a Kisrókus utcai ív és a Moszkva téri kitérő is.

A beruházás teljes költsége 350 millió forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.