Tízmilliárdokban mérhető kár?

KDNP: furcsa ügyletek a villamosműveknél

A Magyar Villamosművek körüli furcsa ügyletekről beszélt Medgyasszay László (KDNP) hozzászólásában hétfőn a parlamentben. Oszkó Péter pénzügyminiszter válaszában elmondta, az ügy még kivizsgálás alatt áll, ugyanakkor a maximális szigor érvényesítését ígérte.

2009.04.20 15:44MTI

A kereszténydemokrata képviselő - az egyes ügyleteket sorolva - azt mondta, tízmilliárdokban mérhető kár érte a vállalatcsoportot, azaz a magyar államot. A kétes ügyeknél rendszeresen megsértették a vállalat közgyűlésének és igazgatóságának ügyrendjét, és a belső hatásköri szabályokat is.

Mi a véleménye, felelős-e az elődje azért, mert elhanyagolta a tájékozódást és az ellenőrzést? Mikor és mely hatóságnál történtek feljelentések? - kérdezte. Oszkó Péter pénzügyminiszter azt mondta az interpellációra adott válaszában, hogy ez az ügy még kivizsgálás alatt áll, s az eljárások végeredménye is segíthet majd a felelősök megtalálásában.

Kifejtette: a Nemzeti Nyomozóirodánál két büntetőfeljelentést is tett a vállalat a közelmúltban. Az eddig vizsgálatok szerint az ügyletben eljáró személyeken kívül másoknak nem volt tudomása az egyes ügyletekről. A tárca vezetője a lehető legszigorúbb eljárást és a maximális szigor érvényesítését ígérte minden hasonló ügy kapcsán.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament azonban 191 igen, 150 nem, 14 tartózkodás mellett elfogadta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.