Éjszaka járják Budapest sínjeit

Kémvillamossal a kábellopások ellen!

Péntekre virradóra 90 méter hosszan megrongáltak és 30 méter hosszan elloptak egy tápkábelt Budapesten a X. kerületben; a BKV "kémvillamosokkal" pásztázza éjjel az egyes szakaszokat.

2009.07.17 16:27MTI

A Maglódi út és a Téglavető utca kereszteződésénél, a 28-as és 37-es villamos vonaláról lopták el a tápkábelt, a közlekedésben azonban nem volt fennakadás - olvasható a BKV közleményében. Tudatták: ha egyéb meghibásodás történik, akkor e kábel nélkül nem tudják csak az adott szakaszt áramtalanítani, ezért az egész vonalon pótló buszoknak kell szállítaniuk az utasokat. Az okozott kár helyreállítása 1,5 millió forint.

Az egyre szaporodó kábellopások miatt a BKV - mint írták - "kémvillamost" üzemeltet, amely éjjel a leginkább veszélyeztetett vonalakon közlekedik. Így próbálják a kábeltolvajokat elriasztani. E mellett olyan műszaki megoldást használnak, amely lopás kísérlete esetén figyelmeztető jelzést ad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.