Menetrend szerint közlekednek a vonatok

Kábellopás miatt, tűz volt a Nyugatiban

Kábelalagút-tűz miatt a tűzoltóság kérésére lekapcsolták a felsővezeték-rendszert a fővárosban a Nyugati pályaudvaron hétfőn késő este, ezért az állomásra nem érkeztek és onnan nem indultak a vonatok.

2008.01.15 08:59MTI

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője, Molnár Péter elmondta: a kábelalagút-rendszerben, egy ötször öt méteres helyiségben zárlatos lett egy kábel, amelyről az ott összehordott ruhaneműre fémolvadék csöpögött, mire a ruha füstölni kezdett. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. Molnár Péter tájékoztatása szerint miután a tűzoltók végeztek a munkálatokkal, vissza lehet kapcsolni az áramot a pályaudvaron.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese közleményben arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy 18 óra 28 perckor a Nyugati pályaudvar külső vágányainak peronvilágítása kialudt. A szakemberek 19 óra 15 perckor megállapították, hogy "a Podmaniczky utca felőli kábelalagútban a 10, valamint a 4 kilowattos betáplálásnál kábelzárlat okozza a hibát". A kábelek füstöltek és izzottak. Both Ferenc tájékoztatása alapján a Nyugati pályaudvaron két dízelaggregátor üzembe helyezésével próbálták a peronok világítását megoldani a szakemberek.

A személypénztárak jegykiadása szünetelt az áramkimaradás miatt. Az utasok a vonatokon vásárolhattak - pótdíjfizetés nélkül - jegyet a jegyvizsgálóknál. Fél kilenckor a tűzoltóság kérésére a felső vezetékből is ki kellett kapcsolni az áramot, így a Nyugati pályaudvarra nem érkeztek és onnan nem indultak vonatok.

Menetrend szerint közlekednek a vonatok a Nyugati pályaudvaron

Már valamennyi vonat menetrend szerint közlekedik a budapesti Nyugati pályaudvaron, miután megszűntek a hétfő esti kábeltűz, majd az azt követő áramszünet okozta késések - közölte a MÁV kedden reggel az MTI-vel. A közlemény szerint az áramszünet alatt valamennyi vonat közlekedett, de 17 vonat késett, összesen 345 percet, köztük két IC-is 18, illetve 12 perces késéssel érkezett a Nyugatiba. A vasúttársaság ismeretlen személy ellen feljelentést tesz - áll a közleményben.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.