A kereszténydemokraták ledöbbentek

KDNP: Életek száradnak a lelkén - Bajnai jelölése provokáció

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöksége nyilvánvaló provokációnak tartja Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányfői jelölését - közölte a párt vasárnap az MTI-val.

2009.03.29 11:35MTI

"Bajnai Gordon jelölése, akinek emberéletek száradnak a lelkén, nyilvánvaló provokáció" - fogalmaznak a közleményben.

Sajtóhírek szerint az MSZP országos elnöksége Bajnai Gordont jelöli miniszterelnöknek, miután az SZDSZ javasolta Bokros Lajos nem vállalta a jelölést.

Az ellenzéki párt szerint minden jó érzésű ember számára megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és köre olyan embert akar a kormányfői székbe ültetni, aki amellett, hogy illegitim, erkölcsi értelemben még bűnöző is.

A KDNP közölte, Bajnai Gordon "áldásos tevékenységének" köszönhetően az általa tulajdonolt cég kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tengődnek.

A kereszténydemokraták elnöksége szerint Bajnai Gordon soha, semmilyen felelősséget nem viselt és nem is érzett az ügyben. Ennek fényében nem nehéz következtetni arra, milyen sors várna az általa irányított ország lakosaira - tették hozzá.

A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt, a víziszárnyas termékek előállításában pedig európai összehasonlításban is az egyik legjelentősebb kapacitással rendelkezett.

Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére. Ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Ebben az időszakban - 2000-2005 között - Bajnai Gordon volt a Wallis Rt. vezérigazgatója.

A Hajdú-Bét mérlegét 2001-ben ismét sikerült eredményessé tenni, a 2003-ban kialakult, legfőképp a víziszárnyas-piac szereplőit sújtó válság azonban különösen súlyosan érintette. A cég nem tudott fizetni a beszállítóknak, s önmaga ellen kért felszámolást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.