Hiába várt több mint száz képviselő

Nem egyeztetett Bajnai kormányfő-jelöltségéről az MSZP és az SZDSZ - Ma külön üléseznek

Véget ért a szocialisták frakcióülése szombat este 10 óra után. Az ülésen sem Gyurcsány Ferenc, sem Bajnai Gordon nem volt jelen - Az SZDSZ informális megbeszélést tartott Gizella utcai székházában.

2009.03.29 08:00MTI

A frakcióülésen részt vevő több mint száz képviselő az MTI információi szerint arra várt, hogy az MSZP és az SZDSZ vezetése egyeztessen Bajnai Gordon gazdasági miniszter kormányfő-jelöltségéről, de ez egyelőre nem történt meg.

A Képviselői Irodaházat sorra hagyták el a résztvevők, de nyilatkozni senki nem akart a helyszínen várakozó újságíróknak.

Lendvai Ildikó frakcióvezető mindössze annyit mondott, hogy a tárgyalások befejezése után nyilatkozik majd, és arra sem kívánt válaszolni, hogy vasárnap lesz-e hivatalos egyeztetés.

Az MTI értesülése szerint vasárnap délelőtt ülésezik az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója, délután pedig a szocialisták képviselőcsoportja ül össze újra.

A képviselők távozásakor épület előtt 10-20 tüntető hangoskodott, velük szemben ugyanennyi rendőr sorakozott fel.

AZ SZDSZ informális megbeszélést tartott

Informális megbeszélést tartott az SZDSZ a párt Gizella utcai székházában a miniszterelnök jelölése kapcsán kialakult helyzetről szombaton.

Az SZDSZ vezetői kora este óta tárgyaltak a párt székházában. A megbeszélésen részt vett Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető, Horn Gábor kampányfőnök, Magyar Bálint, Pető Iván és Bőhm András országgyűlési képviselő és Szent-Iványi István, az országos tanács elnöke.

Győri Krisztina,
az SZDSZ sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: szombaton már nem tartanak egyeztetést a szocialistákkal, vasárnap viszont összeül a párt ügyvivői testülete és frakciója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.