"Egyetlen magyarrá kellene összeolvadni"

KDNP: a kormány megosztja a nemzetet

A mai Magyarországon a hatalom birtokosainak legsúlyosabb vétke, hogy nem összefogják, hanem megosztják a nemzetet - mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

2009.03.14 19:21MTI

"A legsúlyosabb, hogy a hatalom birtokosai a társadalom belső megosztottságát, az egymással szembeni gyűlöletkeltés direkt és indirekt módszereit alkalmazzák" - fogalmazott a politikus a KDNP március 15-i megemlékezésén a Pilvax közben.

Szembeállítanak határon túli magyart az anyaországban élő magyarral, nyugdíjast az aktív dolgozóval, cigányt a magyarral, fiatalt az időssel - tette hozzá. "Március 15-én minden magyarnak egyetlen magyarrá kellene összeolvadni, együtt kellene, hogy dobbanjon a szívünk" - mondta Simicskó István, aki szerint az 1848-as ifjak tetteinek hátterében neveltetésük, szüleik, tanáraik lelke, a kor meghatározó magyar politikai elitjének hite rejlett.

A mai Magyarországon a hatalom birtokosainak legsúlyosabb vétke, hogy nem összefogják, hanem megosztják a nemzetet - mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szombaton Budapesten. A politikus szerint magyar nemzeti lét és megmaradás a 24. órában van, amit ma nem az elnyomók seregei veszélyeztetnek, ehhez ma elég a globalizmus leple alatt beérkező kozmopolita szemlélet, s e szemlélet haszonélvezőinek "aljas munkája".

Szavai szerint ezek a veszélyek - felismerhetőségének nehézsége miatt - talán még komolyabbak, mint amilyen veszélyek leselkedtek a magyar nemzetre 1848-49-ben. Simicskó István hangsúlyozta: a márciusi ifjak felismerték az akkori Magyarország gondjait és részt is vettek ezek megoldásában.

"Tudták, hogy az ördög győzelméhez egyetlen dolog szükséges, hogy a jó emberek ne csináljanak semmit" - f
ogalmazott, majd hozzátette: ők nem a lemondást, a meghunyászkodást, a megalkuvás választották, hanem óriási hittel, erővel, meggyőződéssel, bátorsággal álltak ki az igazságért, a magyar szabadság ügyéért.

Hiába a történelmi helyzet, ha kishitű, jövőjükben nem bízó, hazájukat kevésbé szerető, vagy egyáltalán nem szerető, a "tanuljunk meg kicsik lenni" szemlélet uralkodik el a fiatalok körében - mondta Simicskó István. Molnár Béla, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselő Petőfire emlékeztetett, aki - mint mondta - 160 éve ugyanúgy elégedetlen volt, mint mi most. Ugyanúgy mint ő, mi is többet és jobban akarunk - vont párhuzamot az 1848-as idők és jelenünk között a politikus. Szavai szerint bár 161 év telt el, de ugyan olyan a magyar, ugyan olyan a sorsa.

A történelem mintha ismételné önmagát - vélekedett. Mint mondta, "mi is úgy érezzük - mint Petőfi és jurátus barátai -, hogy nem élünk meg abból, ami ma történik ebben az országban", mert aki ma jobbat akar, az csak szélmalom harcot vívhat.

Az idegen hatalmak, legyenek azok a Habsburgok vagy a nemzetközi globalizáció, épp úgy fojtogatnak minket, mint Petőfi idejében
- emelte ki a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.