Karsai: egy évet késett Gyurcsány a bejelentéssel

Karsai József szerint párton belül Gráf vagy Kiss jöhet szóba

Tisztességes, de egy évet késő bejelentésnek tartja Karsai József Gyurcsány Ferenc visszalépést a miniszterelnökségtől. Az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek a szombati kongresszuson azt mondta: párton belül Gráf József vagy Kiss Péter jöhet szóba miniszterelnök-jelöltként.

2009.03.21 13:17MTI

Önkritikus, tisztességes, de egy évet csúszó bejelentés volt Gyurcsány Ferencé - mondta Karsai József. Magyarázatként hozzáfűzte: a miniszterelnökcsere időpontja túl közel esik az uniós és a 2010-es választáshoz. 

Ha egy évvel korábban történik meg a váltás, akkor még bíztam volna abban, hogy lesz még Magyarországon szociáldemokrácia - fogalmazott a képviselő. Hozzátette: másfél éve szorgalmazta a változást, sokat megrótták, megtámadtak érte, "de igaza lett". Karsai József szerint az MSZP-s politikusok közül olyan kellene miniszterelnöknek, aki nem széthúzó, nem megosztó, hanem integráló személy. 

"Egyetlen ilyen ember van, ez pedig Gráf József agrárminiszter" - mondta a szocialista politikus. Arra a felvetésre, hogy Gráf József nem indult az elnökségi tagságáért sem, azt válaszolta, nem véletlenül akart visszavonulni, azt mondta, ezt így nem csinálja tovább, ezért is van nagy tekintélye a párton belül. 

Karsai József szerint a szocialista politikusok közül Kiss Péter kancelláriaminiszter is szóba jöhet még kormányfőjelöltként. Mint mondta, az a kérdés, hogy melyikük tud még öt, tíz, tizenöt jelenleg ellenzéki, vagy független képviselőt maga mellé állítani a megválasztáshoz. Hozzátette: elképzelhető, hogy az MSZP egy kívülről jövő miniszterelnök-jelöltet is elfogad, de azt nem szeretné, ha "újból az SZDSZ diktálná a feltételeket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.