Az MSZP elnökségét váratlanul érte a bejelentés

Gráf: nem tudni, ki léphet Gyurcsány helyébe

Váratlanul érte az MSZP elnökségét Gyurcsány Ferenc reggeli bejelentése a bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséről, ezért még nem tudni, ki léphet a jelenlegi kormányfő helyébe - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

2009.03.21 12:29MTI

Az MSZP elnökségét teljesen váratlanul érte Gyurcsány Ferenc bejelentése, amelynek semmilyen előkészülete nem volt. A miniszterelnök szombaton reggel tájékoztatta az elnökséget, ezért csak most elemzik a helyzetet - mondta Gráf József az MSZP kongresszusán újságíróknak nyilatkozva. A miniszter hozzátette: nem tudni, hogy ki léphet Gyurcsány Ferenc helyére. Arra a kérdésre, hogy ő elvállalná-e a miniszterelnökséget, Gráf József azt mondta: "nem vállalnám, mert ehhez jobb szakember kell".

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével szombaton az MSZP tisztújító kongresszusán. Ezt megelőzően a kormányfő az MTI információi szerint az MSZP elnökségének arról beszélt, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellen az Országgyűlésben. Az MTI úgy tudja, hogy a miniszterelnök azzal indokolta döntését, hogy így az MSZP a többi párttal egyeztetve találhat majd egy külső személyt a hatékony válságkezeléshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.