19-re húzott egy jót az MDF?

Sokan szavaznának Bokros Lajosra!

Az összes megkérdezett 14 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy a Bokros-vezette MDF-listára szavazzon. Úgy tűnik, a párt támogatottsága megnőtt a választópolgárok körében.

2009.03.12 07:17MTI

Medián közvélemény-kutató cég által március 9-én, ezer fő telefonos megkérdezésén alapuló felmérésből az is kiderül, hogy Bokros Lajos jelölésével egy problémáját mindképpen megoldotta az MDF: két nappal a hivatalos jelölés után már a választók 77 százaléka tudta, ki a párt EP-listavezetője.

Múlt szombaton az MDF országos választmánya megszavazta a párt EP-listáját, amelyet Bokros Lajos, a Horn-kormány volt pénzügyminisztere vezet. Csáky András országgyűlési képviselő a választmányi döntés után bejelentette: kilép az MDF-ből, ugyanúgy, mint Olajos Péter, a párt jelenlegi EP-képviselője (a politikus időközben bejelentette, hogy egy hónapig még vár párttagsága megszüntetésével).

Csáky András hétfőn közölte, egy hét múlva a párt országgyűlési képviselőcsoportjából is kilép, így a tízről kilenc főre csökkenő létszámú frakció a házszabály értelmében megszűnik. Dávid Ibolya pártelnök szerint a választmány döntése nem okoz ideológiai törést a pártban és a párt frakciója emelt fővel vállalja azt, hogy a függetlenek táborába kerül.

Az MDF elnöke elmondta, bízik abban, hogy ha a júniusi választáson a Magyar Demokrata Fórum tíz százalék körüli eredményt elérve két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, ezt követően "nyáron vagy őszre" erős frakciójuk lehet a parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.