A Horn-kormányban betöltött szerepe miatt támadják

Bokros helyett Borossra vágynak a Békés megyei MDF-nél

Az MDF Békés megyei választmánya nem ért egyet a párt elnökségének azzal a javaslatával, hogy Bokros Lajos vezesse az EP-listát; helyette Boross Pétert javasolják - mondta a megyei választmány elnöke csütörtökön Békéscsabán.

2009.03.05 12:13MTI

Takács Péter sajtótájékoztatón ismertetve a párt megyei választmányának egyhangú döntését, hozzátette: Bokros Lajos a Horn-kormányban töltött be pénzügyminiszteri pozíciót, neve az általa fémjelzett csomaggal vált ismertté, mely a köztudatban azóta is a megszorítással, az elvonással azonos.

Emlékeztetett arra, hogy akkor az MDF egyetlen vezető politikusa sem értett egyet az intézkedésekkel, sőt annak ellenében érveltek. Takács Péter szerint a mai napig vitatott, hogy a csomag bevezetése egyáltalán szükségszerű volt-e. Mint mondta, az Antall-Boross-kormány 1993-1994-re óriási erőfeszítések és áldozatok árán növekedési pályára állította a magyar gazdaságot. A Horn-kormány háromnegyed évig tartó tehetetlensége, majd Bokros tevékenysége ezt a tendenciát állította le - tette hozzá.

A megyei választmány szerint Bokros személye és tevékenysége szemben áll azzal az értékrenddel, amelyet a párt megalakulása óta képvisel. Boross Péterről a megyei választmányi elnök azt mondta, hogy közéleti szerepvállalása kifejezi azt a jobbközép politikát és értékrendet, amely az MDF-et megalakulása óta jellemzi.

A megyei választmány az EP-lista második helyére a párt jelenlegi európai parlamenti képviselőjét, Olajos Pétert javasolja. Az MTI kérdésére, hogy mit szól a volt miniszterelnök a jelöléshez, Takács Péter annyit mondott, hogy tudomása szerint más MDF-szervezet még nem jelölte Boross Pétert, s a volt miniszterelnök majd eldönti, vállalja-e a lista vezetését. Takács Péter arra sem kívánt válaszolni, mi lesz, ha mégis Bokros Lajos mellett dönt a párt országos választmánya szombaton.

A Békés megyei szervezetet négyen képviselik az országos választmányban. A napokban az MDF Vas megyei és Csongrád megyei választmánya jelezte, hogy nem fogadja el Bokros Lajos jelölését az EP-lista élére. Hódmezővásárhely alpolgármestere pedig bejelentette, hogy ugyanebből az okból kilép a Magyar Demokrata Fórumból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.