"Vegye napirendre!"

A Reformszövetség javaslatait akarja tárgyaltatni az SZDSZ és az MDF

Közös levélben fordult Kóka János (SZDSZ) és Herényi Károly (MDF) Varga Mihályhoz, az Országgyűlés költségvetési bizottsága fideszes elnökéhez szerdán, annak érdekében, hogy a testület a lehető leghamarabb tűzze napirendjére a Reformszövetség javaslatcsomagját.

2009.03.04 16:23MTI

Az MTI-hez is eljuttatott közös levélben a két frakcióvezető azzal indokolja kezdeményezését, hogy véleményük szerint az Országgyűlés előtt nincs olyan kész program, amelynek segítségével Magyarországnak esélye nyílna a válság sikeres kezelésére.

Úgy gondolják, ebben a helyzetben a Reformszövetség olyan lehetséges megoldást kínál, amely érdemes arra, hogy a parlament megvitassa. Kóka János és Herényi Károly azért kéri Varga Mihálytól: a költségvetési bizottság a következő ülésén már vegye napirendre a két határozati javaslat tárgysorozatba vételének és általános vitára alkalmasságának elbírálását, hogy az Országgyűlés minél hamarabb tárgyalhassa a Reformszövetség javaslatait. A két politikus írásában emlékeztetett arra, hogy a Reformszövetség programja alapján az SZDSZ és az MDF korábban határozati javaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek. A javaslatok a világgazdasági válság magyarországi következményeinek kezeléséről, és Magyarország növekedési esélyeinek javításáról valamint a pénzügyi és gazdasági válság kezelése érdekében szükséges kormányzati intézkedésekről szólnak.

A levél kapcsán Kóka János az MTI-nek azt mondta, szeretnék, ha a Parlament a lehető leghamarabb, már a következő ülésnapon tárgyalná ezt a csomagot, így továbbra is azt kérik a Házbizottságtól, döntsön úgy, hogy ez ügyben eltér a házszabálytól.

Hozzátette, annak érdekében, hogy az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalhasson a nem halogatható intézkedésekről valamennyi SZDSZ-es és MDF-es képviselő aláírta az erre vonatkozó kezdeményezést.

A frakcióvezető elmondta, a következő időszakban is azon fognak dolgozni, hogy a közgazdászok között kialakult többségi vélemény mögé politikai többséget is tudjanak szervezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.