27 osztály szűnik meg

Elbocsátás várható Miskolc oktatási intézményeiben

Intézmények összevonásával, a csoportok számának csökkentésével, kollégiumok megszüntetésével, több mint 150 pedagógus és egyéb dolgozó elbocsátásával spórol a miskolci önkormányzat amiatt, hogy az oktatásra 400 millió forinttal kevesebb jut az idén.

2009.02.23 11:31észak-magyarország

Erről írt hétfői számában az Észak-Magyarország.

A változásokról szóló előterjesztést március 5-én tárgyalja a közgyűlés. Mókáné Hallók Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal közoktatási osztályának vezetője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az országosan is megfigyelhető gyermeklétszám-csökkenés Miskolcon is tapasztalható. Az óvodai ágazatban integrációval és csoportcsökkentéssel kívánnak megtakarításokat elérni, az általános iskolákban pedig tanulócsoportokat szüntetne meg az önkormányzat, összesen tizennyolcat.

Fejlesztés is várható: két általános iskolában esti tagozaton tanulhatnak majd azok a 35 év alatti, halmozottan hátrányos helyzetű emberek, akiknek nincs általános iskolai végzettségük, de a szociális törvény változása miatt ezt kötelező lesz megszerezniük.

Ez összesen 4 osztállyal jelent többet. A középiskolákat is főleg a tanulócsoportok csökkentése jellemzi: nappali és levelező tagozaton 27 osztály szűnik meg, az esti tagozaton viszont 2 csoporttal több lesz.

Az elbocsátásra váró pedagógusok és egyéb dolgozók létszámában benne van a karbantartói hálózat átszervezése miatti szűkítés, valamint az, hogy a Miskolci Sportiskola nonprofit kft. formájában működik tovább
- olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.