Játékos tanulás

Starcraft tanítás egy amerikai egyetemen

Az ember inkább Dél-Korea kapcsán számítana egy olyan hír felbukkanására, mely szerint a Starcraftról tanítanak az egyetemen, ám ezúttal mégsem erről van szó. Az amerikai UC Berkeley indít Starcraft kurzust.

2009.01.28 12:19koac, ma.hu

Minden magára valamit is adó gamer tudja, hogy a világ egyik legnépszerűbb számítógépes játéka a Blizzard készített Starcraft. A játék ugyan már több mint tíz éves múltra tekint vissza, ám népszerűsége továbbra is töretlen. Elég, ha annyit említünk ezzel kapcsolatban, hogy Koreában egy komolyabb Starcraft bajnokság sokezres nézőközönséget vonz.

Ám ezúttal mégsem Ázsiából, hanem az Egyesült Államokból érkezett egy, a híres RTS-hez kapcsolódó hír, mely szerint a Berkeley Egyetemen indul Starcraft kurzus, mely ráadásul a tematikája alapján, egészen komolynak tűnik. A tantárgy vázlata szerint például a hallgatók a második héten tanulják az egységeket, azok erősségeit illetve gyengeségeit, na meg, hogy melyik milyen képességgel rendelkezik. A negyedik hét anyaga az egységmozgatás, és pozicionálás, míg az utolsó, hatodik héten a bázisépítés fortélyai kerülnek terítékre.

Bár mint utóbb kiderült, ez csupán egy „DeCal” kurzus, vagyis olyan, melyet diákok tartanak, akkor is komoly lépésként értékelhetjük ezt, mely talán segít elfogadottabbá tenni a számítógépes játékokat a mai világban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.