Botrány

Biztonságpolitikai szakértő: az orgia másnapján a magyar kormánynak is tudnia kellett Szájerről

Hamarosan pontosan rekonstruálhatóvá válik az ügy.

2020.12.02 16:36ma.hu

A nemzetközi protokoll szerint már a brüsszeli orgia után este, de legkésőbb másnap reggelig mindenki értesült mindenről: mind a belga kormányzat, mind a magyar kormányzat információkat kapott a történtekről - mondta az ATV Híradónak Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő szerint a tettenérést követően először a belga belügyminisztériumot kell értesítenie a brüsszeli rendőrségnek, ők rövid időn belül jelezhették a magyar nagykövetségnek, ahonnan perceken belül eljuthatott a drogparty híre a magyar kormány tisztségviselőihez.

"Rendőrségi jelentések vannak, ügyészségi vizsgálat, tanúkihallgatások, ezt a magyar szervek, az ügyészég és a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is megismerheti majd. Ez az ügy nagyon pontosan rekonstruálható lesz. Pontosan fogjuk tudni, mi történt a Szájer-ügyben" - mondta Tarjányi Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.