Botrány

A Nemzetbiztonsági bizottság elé kerül a Szájer-ügy

A bizottság elnöke szerint több probléma is van azzal az elmélettel, hogy Szájer Józsefet a német titkosszolgálat buktatta le, válaszul a magyar kormány és Orbán Viktor vétójára.

2020.12.02 15:22ma.hu

A Nemzetbiztonsági bizottság jövő heti ülésén a Szájer-botránnyal is foglalkozni fog - közölte Stummer János, a bizottság elnöke.

A közlemény emlékeztet: ugyanezen az ülésen kerül majd sor Szijjártó Péter éves miniszteri meghallgatására is, "így a külügyminiszternek nyílt ülésen is alkalma lesz tényekkel alátámasztva beszámolnia a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatokról és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásairól".

A bizottság elnöke szerint egyébként több probléma is van azzal az elmélettel, hogy Szájer Józsefet a német titkosszolgálat buktatta le, válaszul a magyar kormány és Orbán Viktor vétójára.

"Egyrészt eltereli a közfigyelmet a botrány valódi magváról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közötti égbekiáltó ellentmondásról. Másrészt egy rendkívül aggasztó dolgot állít, méghozzá mindenfajta bizonyíték nélkül: mármint azt, hogy egy idegen ország titkosszolgálata a magyar belpolitika folyamatait alapvetően meghatározó módon, akár a soron következő választásra is hatással, közvetlenül avatkozik be a magyar belügyekbe. (...) Mindezek mellett kommunikációs menekülőutat is biztosít a Fidesznek: Szájert most azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal" - fejtette ki Stummer közösségi oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.