100 milliárdos lyuk a költségvetésben

Kóka: Magyarország mehet a levesbe

A kormány vagy megteszi a szükséges az ország számára elengedhetetlenül fontos lépéseket vagy Magyarország "megy a levesbe" - vélekedett a zoom.hu-nak adott interjújában az SZDSZ frakcióvezetője.

2009.01.16 08:52Zoom.hu/hirado.hu

A liberálisok kezdeményezik, hogy az Országgyűlés már első ülésnapján döntsön a Költségvetési Tanács tagjairól. Kóka János az interjúban arról is beszélt, hogy több száz milliárdos lyuk keletkezhet a költségvetésben, így szerinte is szükség lehet a büdzsé módosítására - vagy a Fidesz felvetése mentén - pótköltségvetés benyújtására. 

A liberális politikus úgy látja, hogy a kormányé a felelősség, hogy az Országgyűlés elé terjessze azokat az új gazdasági adatokat, amelyek alapján újratervezné a költségvetést, amely jelenlegi állapotában nem tartható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.