A növekedés lehetőségét nem adja meg

Varga Mihály: a Fidesz nemmel szavaz a költségvetésre

A Fidesz számára nem elfogadható a 2009-es költségvetés, mert megszorításokkal sújtja az embereket, de a növekedés lehetőségét nem adja meg az országnak - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfőn, a költségvetés zárószavazása előtt tartott sajtótájékoztatón.

2008.12.15 18:47MTI

A Fidesz számára nem elfogadható, nem megszavazható ez az elsősorban megszorító jellegű költségvetés, amely elveszi a közszféra dolgozóitól a 13. havi bért, a nyugdíjasok jelentős részétől elvonja a 13. havi nyugdíjat - mondta Varga Mihály. Azt is kifogásolta, hogy költségvetés nem tartalmaz olyan elemet, amely a növekedés lehetőséget adná meg 2009-ben az ország számára, nincs benne adócsökkentés és gazdaságfejlesztési program.
 
Szerinte nincs benne munkahelyteremtés, valamint hiányzik belőle a kis- és közepes vállalkozások támogatása is, ezért rossz az országnak. Varga Mihály hozzátette: van olyan ellenzéki párt, amely megszavazza a költségvetést arra hivatkozva, hogy ennél helyzetnél csak az a rosszabb, ha nincs költségvetése az országnak, a Fidesz szerint azonban ennél a helyzetnél az a rosszabb, ha rossz költségvetése van az országnak. Kérdésére válaszolva a Fidesz alelnöke elmondta, hogy nem támogatják a 13. havi bér elvételét a közszférában. 

Arra a felvetésre, hogy a bírák és az Állami Számvevőszék dolgozói mentesülhetnek a 13. havi bér elvétele alól, mert esetükben kétharmados támogatást igénylő szabályok vannak, Varga Mihály azt mondta: a Fidesz nem támogat megszorító lépést, legyen szó feles vagy kétharmados szabályról. A Fidesz nem partner abban, hogy csak és kizárólag az emberek szenvedjék el a ennek a válságnak a következményeit - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.