Felsőoktatási törvény

Hatalmas tömeg a CEU bezáratása elleni tüntetésen

Teljesen megtelt a Kossuth tér, a rendezők szerint legalább 80 ezer ember tüntet a felsőoktatási törvény módosítása ellen.

2017.04.09 19:54ma.hu
Fotó: MTI

Hatalmas tömeg, a rendezők szerint legalább 80 ezer ember ment el a CEU működését ellehetetlenítő törvénymódosítás elleni tüntetésre vasárnap délután - tudósít a 444.hu.

A demonstrálók a Várkert bazárnál gyülekeztek, ahonnan néhány beszéd meghallgatása után a Lánchídon keresztül a Kossuth térre indultak, ahol már várták őket a rendőrök.

"Mikor a Kossuth tér megtelt, a tömeg vége még Budán járt" - írja a portál. Délután öt óra előtt már a pesti oldalon sem lehetett felférni a Buda felé tartó buszokra, annyian igyekeztek a tüntetésre. Sokan gyalog keltek át az Erzsébet-hídon és a Lánchídon, hogy a demonstrálókhoz csatlakozhassanak. A rakpartokon is folyamatosan hömpölygött a tömeg.

"Olvasóink és tudósítóink szerint a Bazár felé tartó budai villamosok is megteltek, a Moszkva téren és a Móricz Zsigmond körtéren sem lehetett felférni a járművekre" - írja a weboldal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.