A növekedés elindításához kell az adócsökkentés...

Futó: nem lehet adóreform a válságkezelési időszakban - Borsik a piac mindenhatóságával számolna le

Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke szombaton, a budapesti nemzeti csúcsértekezleten kijelentette, hogy válságkezelési időszakban nem lehet adót csökkenteni; Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének vezetője azt hangsúlyozta: le kell számolni a piac mindenhatóságával.

2008.10.18 13:51MTI

Futó Péter elmondta, a válságkezelési időszakban nem megvalósítható az adócsökkentés, ugyanakkor a növekedés beindításhoz elengedhetetlenül szükséges.

A munkahelyek fennmaradása érdekében a nominálbérek szinten tartására látnak esélyt, és ennek egyformán érvényesnek kell lennie az állami és az önkormányzati szférára is - közölte.

Hozzátette: a válságot követő növekedés beindulásakor a reálbérek megőrzését látják biztosíthatónak. Az MGYOSZ a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében az euró bevezetésének felgyorsítását tartja szükségesnek.

A gazdaság iránti bizalom erősítése érdekében is megfontolásra javasolják az euró bevezetésére vonatkozó céldátum kijelölését - mondta Futó Péter.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke arról beszélt, Magyarország keresztúthoz érkezett.

A választásban segít, ha értékrendünkben a társadalmi szolidaritást és az esélyegyenlőséget vesszük alapul - mondta.

Hangsúlyozta: le kell számolnia piac mindenhatóságával, azzal, hogy az állam rossz gazda.

Borsik János kitért arra: a pénzügyi válság nem magyarázat a törvénysértésekre, az alacsony fizetésekre és a reálkereset csökkenésére.
A magyar társadalom megoldást vár. Kiszámítható emberséges jövőt kell megalapozni - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.