Nemzetközi ügy

Román állampolgár váltotta ki a szlovák cégtől vett, holttesteket rejtő teherautó rendszámát

A magyar kormány szerint - az elmúlt 48 órában történtek fényében - szükség lesz a honvédségre a határ védelméhez.

2015.08.27 15:12MTI
Fotó: screenshot

Román állampolgár váltotta ki Kecskeméten annak a teherautónak a rendszámát, amelyben számos holttestet találtak az osztrák A4-es autópályán - közölte Lázár János miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. A Miniszterelnökség vezetője hozzátette, a valószínűleg illegális bevándorlók holttestét rejtő járművet vélhetően szlovák cégtől vásárolták. Az ügyben délutánra ígért részletes rendőrségi tájékoztatást.

A tárcavezető az illegális bevándorlás témájában arról is beszélt a tájékoztatón, hogy a magyar kormány szerint - az elmúlt 48 órában történtek fényében - szükség lesz a honvédségre a határ védelméhez. Az ehhez szükséges jogszabályi feltételekről zajlik a kodifikációs munka.

Tudatta továbbá, hogy konzultáltak a német kormánnyal a Szíriából érkezők ügyében, amellyel kapcsolatban Berlin arról tájékoztatott, hogy a Szíriából érkező menekültek kérelmét is elbírálják a német hatóságok, ezt csak időben halasztják el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.