Illegális bevándorlás

Rekordszintre emelkedett a bevándorlás Nagy-Britanniában

A brit kormány bevándorlásellenes intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.

2015.08.27 11:44MTI

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett negyedéves becslése szerint a márciussal zárult tizenkét hónapban 330 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába. Ez tízezerrel haladja meg a 2005-ös rekordot, és több mint háromszorosa a kormány által célul kitűzött számnak. Az egy évvel korábbi azonos időszakban mért adatot harmadával múlja felül.

A teljes növekményen belül éves összevetésben jelentősen, 53 ezerrel emelkedett az Európai Unió más országaiból érkezők száma.

A jelentésből az is kiderült, hogy 2014-ben először meghaladta a 8 milliót a Nagy-Britanniában élő külföldiek száma, a mintegy 64 milliós lakosság 13 százaléka, 8,3 millió volt külföldi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.