Vádemelés

Íjjal, karddal, bajonettel sebesítette meg barátját

Vádat emeltek egy madarasi férfi ellen, aki szóváltás után egy íjjal, egy karddal és egy bajonettel súlyosan megsebesítette egy barátját tavaly nyáron.

2015.04.29 11:31MTI

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóreferense közölte: a vádlott és a sértett Madarason élt, barátok voltak, rendszeresen együtt italoztak. A 33 éves vádlott egy ismerőse házában lakott, akinek középkori fegyverekből álló gyűjteménye volt.

A két férfi 2014. június 26-án egész napi italozás után találkozott, majd a vádlott akkori otthonához, ismerősének a házához mentek, ahol szóváltásba keveredtek.

A vádlott a házból kihozott egy íjat és azt felhúzva egy nyílvesszőt a tőle 3-4 méterre lévő sértett felsőteste felé lőtt. A sértett ösztönösen a mellkasa elé kapta a jobb karját, így a nyílvessző mintegy másfél centiméter mélyen a férfi jobb könyökébe fúródott. Ezután a vádlott egy kétélű kardot vett magához és azzal közepes erővel a sértett mellkasa felé sújtott. A sértett ekkor a bal alkarját kapta maga elé, így a kard itt okozott vágott sérülést. A vádlott ekkor hátulról átfogta a sértett nyakát és egy bajonett jellegű tőrkéssel is több helyen megsebesítette.

Mindezek után a vádlott felhagyott a támadással és a sértettnek a véres felső ruhái helyett másikat adott. A bántalmazott férfi csak másnap hajnalban tért haza, ahol anyja - látva az állapotát - értesítette a mentőket.

A bántalmazás miatt a sértett a fején, a nyakán, valamint a karjain számos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de - ha nem védekezett volna - életveszélyes sérülésként a mellüregbe hatoló, légmellet eredményező, illetve nyaki nagyér sérülés is kialakulhatott volna.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 33 éves férfi ellen. A terhére rótt bűncselekményért 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.