2/3

Vona megbüntette Apátit

A jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos, így Vona is perkál...

2015.03.04 14:20ma.hu

100 ezer forintra büntette távolmaradásáért Apáti Istvánt a Jobbik elnöksége - tájékoztatta a ma.hu-t a Jobbik sajtóosztálya. Mint írták: "A Jobbik Országos Elnöksége fontosnak tartja a széles közvélemény számára nyilvánvalóvá tenni, hogy a Jobbik elsődleges célja a Fidesz, valamint az elmúlt huszonöt év bukott elitjének leváltása, elvtelen együttműködés a többi párttal részünkről kizárt."

Reagálták ezt azokra a véleményekre, miszerint a Jobbikos "segített be" a Fidesz kétharmadába, mikor az Országgyűlés kedden 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében elfogadta az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosítását. Apáti István ugyanis nem tudott gombot nyomni, a  parlament honlapja szerint igazoltan távol volt, mert életveszélyesen megfenyegették, a frakció további tagjai egyébként nemmel voksoltak.

A fenyegetést a Jobbik is elismerte: "Megértjük és együttérzésünket fejezzük ki képviselőtársunk és családja felé. Apáti Istvánt, feleségét és féléves kislányát halálosan megfenyegette egy mátészalkai banda tagja. Viszont a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek" - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője.

Ezért a párt vezetése Apáti Istvánra 100 ezer forintos büntetést szabott ki.

Az elnökség továbbá úgy döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos.

"Így ez rám is vonatkozik, mivel korábban egyszer betegség miatt hiányoztam egy ilyen szavazásról. 100 ezer forint összegű büntetésemet a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának fogom felajánlani" - tette hozzá Vona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.