Szakellátási szövetség

Továbbra is ramaty helyzetben a járóbeteg-ellátás

Elképzelések, verbális támogatás van, pénz nincs. Pedig nagyon kellene...

2014.05.08 15:55MTI
Freedigitalphotos hin255

Bár szlogenek szintjén megjelenik a járóbeteg-szakellátás az egészségpolitika prioritásai között, az elmúlt négy évben nem történt áttörés a mindennapi intézkedésekben, a finanszírozás területén vagy a jogszabályalkotásban - olvasható a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szövetség szerint - amely szerdán tartotta közgyűlését - leginkább a finanszírozási ösztönzők kialakítását hiányolják az intézetek. Jelenleg a járóbeteg-ellátás finanszírozásának "karbantartása" folyik, ami elsősorban a rendeletekben megadott mellékletek szabályszerű kitöltését és új eljárások befogadását jelenti, de nincs átfogó, nagy, rendszerszerű beavatkozás, ami a rendszer belső arányait is módosíthatná, a rosszul és jól finanszírozott szakmák közötti szakadékot oldhatná - írták.

Álláspontjuk szerint is szükség van a karbantartásra, ezt azonban költségméréssel együtt kellene megvalósítani.

A szövetség közgyűlésén teljes tisztújításra is sor került, az elnök július 1-jétől három évre Lehoczky Péter, az Országos Sportegészségügyi Intézet orvos igazgatója lesz - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.