Lemondott

Szerencsejáték: a szövetség elnökét is "fenékbe rúgta a keretlegény"

Schreiber 1998 óta volt az érdekvédelmi szervezet elnöke. Többször tiltakozott a játékgépek betiltása és a kormány szerencsejáték-politikája ellen.

2014.05.07 14:16ma.hu

Lemondott posztjáról Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke - írja az Origo.hu. Schreiber kedden délután tájékoztatta kollégáit a döntéséről, miután kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium öt Budapest környéki kaszinókoncessziót ad ki az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinónak, kettőt pedig a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft.-nek, mint megbízható szerencsejáték-szervezőknek.

"Úgy éreztem magam, mint Királyhegyi Pál, amikor a munkaszolgálaton fenékbe rúgta a keretlegény. Ő is azt mondta: Tudják, mit? Most lett elegem az egészből!" - mesélte Schreiber az Origónak.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség az ország legnagyobb, szerencsejátékos vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szövetsége volt, több mint 300 vállalkozás volt a tagja, ezek pedig a magyarországi pénznyerő automaták több mint 60 százalékát üzemeltették a játékgépek 2012. októberi betiltásáig. Schreiber 1998 óta volt a szerencsejáték-ipar kisvállalkozóit tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke. Többször tiltakozott a játékgépek betiltása és a kormány szerencsejáték-politikája ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.