Privatizáció a katonaságnál

Magánosítanák a budapesti katonai helyőrségek étkeztetését

Magántársaságoknak kívánják kiadni a budapesti katonai helyőrségek étkeztetését - írta pénteken a Magyar Nemzet.

2008.08.01 06:58MTI

A lap birtokába került dokumentumok szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) kabinetfőnöke felülvizsgálatot rendelt el a kiszervezés hatásainak vizsgálata érdekében az érintett laktanyákban és minisztériumi objektumokban. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Mikita János vezérkarifőnök-helyettes megbízása alapján hamarosan mind a tíz katonai objektumban felmérést végez el az étkeztetés magánkézbe adásának hatásairól a szaktárca tulajdonában lévő HM EI Zrt.. A tanulmány elkészítésébe bevonnak külső társaságot is, az Erise Bt.-t. 

A vizsgálatot a HM Balaton utcai épületén kívül elvégeznék a tervek szerint többek között a szaktárca Lehel utcai és Schweidel utcai objektumában, a Zách utcai, az Irinyi és a Petőfi laktanyában, valamint az összhaderőnemi parancsnokság alárendeltségében lévő mátyásföldi, Lehel utcai helyőrségben, illetve a honvédség Tünde utcai egészségügyi kiképzőbázisán - írta a napilap. Ez a kiszervezés a Magyar Nemzet értesülései szerint milliárdos üzletet jelenthet a külső cégeknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.