A Fidesznek világos álláspontja van - állítják

MSZP: álságos Fidesz-politika a kórházprivatizáció ügyében

A Fidesz álságos politikát folytat a kórházprivatizáció ügyében, hiszen miközben országos szintén ellenzi, helyi szintén nem veti meg az abból származó hasznot - mondta Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő a hevesi rendelőintézet magánosítása kapcsán.

2008.04.26 16:22MTI

A Fidesz úgy reagált: a pártnak világos álláspontja van, a kórházaknak és a rendelőintézeteknek köztulajdonban kell maradniuk. Pénteken a Fidesz egri szervezete 92-6 arányban úgy döntött, hogy nem zárja ki Magyar István elnököt, akinek a résztulajdonában álló Agria Ügyelet Kft. átvette a hevesi rendelőintézet működtetését a fideszes vezetésű városi önkormányzat által kiírt pályázat alapján.

Török Zsolt szerint "arról szól a történet", hogy Heves városában az egészségügyi intézmény privatizációjára pályázatot írt ki a fideszes polgármester a fideszes többségű önkormányzattal, és ezt a Fidesz egri elnökének vállalkozása nyerte el, miközben a hevesi fideszes polgármester és az egri fideszes pártelnök is aktívan kampányol az egészségügy magánosítása ellen.

Ráadásul - tette hozzá - a Fidesz országos vezetői azt mondták a népszavazás előtt, hogy kizárják a pártból azokat, akik részt vesznek az egészségügy privatizációjában. "Azt gondolom, ezzel végérvényesen lelepleződött a Fidesz hazug és álságos politikája. Ezzel a sunyi és alattomos húzással bebizonyosodott, hogy a Fidesz mást mond országosan és mást csinál helyben, mást mond ellenzékben és mást csinál, amikor hatalmon van. Joggal vetődik fel a kérdés, vajon hány fideszes többségi önkormányzatban privatizálták az egészségügyi intézményeket nyerészkedés céljából" - fejtette ki a szocialista képviselő.

Török Zsolt szerint országosan a Fidesz arról beszél, hogy a magántőke bevonása az egészségügyben káros, közben viszont helyi szinten nem veti meg annyira a magántőkét az egészségügyben. Mint mondta, a lényeg, hogy ez a magántőke és a haszon is hozzájuk kötődő legyen. Az MSZP politikusa szerint ez történt Heves városában is, ahol "a megyei Fidesz "erős embere sunyi és alattomos privatizációs húzásokkal fideszesek kezére játszotta a városi egészségügyi ellátás jogát, és ehhez most teljes politikai támogatást is kapott a pártjától".

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "az egészségügyben káoszt, zűrzavart és fejetlenséget okozó kormányzati politikával szemben a Fidesznek világos álláspontja van a kórházak, rendelőintézetek működtetésével kapcsolatban". Ezeknek az intézményeknek a magyar emberek érdekét, egészségét szolgáló módon köztulajdonban kell maradniuk. Erről rendelkezik a Fidesz Országos Választmányának tavalyi határozata is, amely továbbra is érvényes a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség minden tagja és szervezete számára - olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.