Csúszik a Zastava eladása

Júniusra halasztják a Zastava privatizációját

Szerbiában két hónappal júniusra halasztották a Zastava gyár privatizációját, az eredeti tervekben szereplő április közepe helyett. Indoklásul a május 11-i szerbiai parlamenti választásokat említette a pénzügyminiszter.

2008.04.23 19:25MTI

Már korábban ismertté vált, hogy a Zastava szerepel a szerb kormány privatizációs terveiben, a gyártó iránt érdeklődést mutat a General Motors, a FIAT, sőt, a Volkswagen és a kínai FAW vállalat is. A Volkswagen képviselői nemrégiben tettek látogatást az üzemben, a FIAT-tal pedig a szerb kormány már hetek óta tárgyalásokat folytat.

A Zastava részvényeinek 99,9 százaléka a szerb államé. Tavaly 4 ezer embert foglalkoztatott a vállalat, és 25 ezer autót állított elő.

Az elmúlt években a Zastava együttműködési megállapodást kötött a FIAT-tal és a General Motorsszal. A jelentések szerint a General Motors az Opel Astra modellek gyártását évi 10 ezerre futtatná fel 2012-re a Zastavánál.

A Volkswagen az orosz piac jobb megközelítése miatt is lát fantáziát a szerb vállalatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.