Eladó a Zastava

A hónap közepéig meghirdetik a Zastavát

Szerb kormányzati illetékese szerint a Zastava autógyár privatizációjára április 15-ig kiírják a pályázatot, és a tervek szerint szeptember 15-ig adnak határidőt a kötelező ajánlattételre. Esélyes a Volkswagen, a General Motors és a Tata is.

2008.04.03 14:29MTI

A szerb gazdasági miniszter helyettese a Vecernje Novosti című lapnak szerdán azt is elmondta, hogy június közepére várják a pályázóktól a részvételre vonatkozó jelentkezést. Az eddigi jelentések alapján ezek számos járműipari vállalkozástól várhatók. Egy hete a német Handelsblatt azt írta, hogy a Volkswagen járműgyártó üzemet szeretne Szerbiában, és ehhez esetleg a kragujevaci Zastava autógyár kapacitásait szerezné meg a Volkswagen.

Már korábban ismertté vált, hogy a Zastava szerepel a szerb kormány privatizációs terveiben, a gyártó iránt érdeklődést mutatott a General Motors, a Ford, a Fiat, sőt, az indiai Tata és a kínai FAW vállalat is.

A Zastava részvényeinek 99,9 százalékát a szerb állam tartja a kezében. Tavaly 4 ezer embert foglalkoztatott a vállalat, és 25 ezer autót állított elő.

A jelentések szerint a General Motors az Opel Astra modellek gyártását évi 10 ezerre futtatná fel 2012-re a Zastavánál. A Volkswagen az orosz piac jobb megközelítése miatt is lát fantáziát a szerb vállalatban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.