Megtárgyalták, elfogadták

Kész a patikai hitelprogram

A kormány megtárgyalta és el is fogadta a többségi gyógyszerészi tulajdon elérését segítő patikai hitelprogramról szóló javaslatot.

2013.06.13 11:51MTI

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár elmondta, a cél az, hogy az elmúlt években kereskedelmi tevékenységgé vált gyógyszerellátás ismét a szakemberek, a gyógyszerészek kezében legyen.
 
Ennek érdekében a kormány - más intézkedések mellett - előírta azt is, hogy a már meglévő gyógyszertárakban a gyógyszerészi tulajdonhányadnak 2014. január 1-jéig meg kell haladnia a 25, 2017. január 1-jéig pedig az 50 százalékot. Ehhez a kormány két támogatási konstrukciót dolgozott ki. 

Az egyikben államilag kamattámogatott hitellel, a másikban állami tőkebefektetés formájában segítenék elő a patikusok többségi tulajdonrészhez jutását - mondta az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.