Keserű pirula

Pá, patika: rengeteg gyógyszertárra kerülhet ki a zárva tábla

A gyógyszertámogatások további csökkentése miatt a gyógyszertárak árrésbevételei is visszaesnek, ami súlyos zavarokat okozhat a lakossági gyógyszerellátásban.

2012.02.23 09:04Napi Gazdaság

Erről nyilatkozott Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke.

A kormányhatározat alapján - mely a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg - nemcsak 2012-ben csökkennek a gyógyszertámogatások, de 2013-ban és 2014-ben is további megtakarításokra kell számítani. A Széll Kálmán terv erre az évre 100 milliárdos, 2013-ra és 2014-re 120-120 milliárdos megtakarítást irányoz elő, ez Hankó szerint a gyógyszertámogatás 30 százalékos visszaesését jelenti - írja a Napi Gazdaság.

Hankó elmondta: a támogatás csökkenése miatt az elmúlt négy évben megszűnt cégek fele tavaly zárt be, ha ez a trend folytatódik, veszélybe kerül a lakossági gyógyszerellátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.