Tíz patikát, boltokat és egy lottózót rabolt ki

Előzetesben a budapesti patikafosztogató

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) pénteken annak a férfinak az előzetes fogva tartását, akit azzal gyanúsítanak, hogy május eleje óta tíz patikát, továbbá boltokat és egy lottózót fosztott ki a fővárosban.

2011.06.03 19:49MTI

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága azt közölte, hogy a BKKB a K. Gy. Péter ellen rablás miatt indult büntetőügyben elrendelte a gyanúsított előzetes fogva tartását július 3-ig, szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt. A végzés nem jogerős.
   
Nyerges Béla alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rablási osztályának vezetője szerdán számolt be arról, hogy a BRFK munkatársai elfogtak egy középkorú rablót, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz patikát, továbbá boltokat és egy lottózót fosztott ki május eleje óta a fővárosban.
   
Az alezredes elmondása szerint a rabló május 4-én kezdte meg akcióját, amikor egy bankfiókot akart kirabolni, de ez nem sikerült neki, mert a pénzintézetben időzítős zár működött.
   
Ezt követően patikákra "specializálta" magát, és egy hónap alatt tíz gyógyszertárat fosztott ki. Betört továbbá boltokba és egy lottózóba is - fűzte hozzá.
   
A tettest végül a BRFK munkatársai felismerték a II. kerületi Lajos utcában, és rövid üldözés után sikerült elfogniuk. A férfin álbajusz volt, és megtalálták nála a rablásokhoz használt gázpisztolyt is, - mint az alezredes mondta - valószínűleg éppen egy újabb patika kifosztására készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.