Újabb rablás a székesfehérvári gyógyszertárban

Elfogták a hírhedt patikarablót?

Fegyverrel akartak kirabolni egy gyógyszertárat Székesfehérváron, az elkövetőt a patikában tartózkodó körzeti megbízott fogta el, miután a rabló rálőtt egy gázriasztófegyverrel.

2012.07.14 14:34MTI

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika elmondta, az eset dél körül történt a Széchenyi úton lévő gyógyszertárban. Mivel a héten már történt egy fegyverrel elkövetett gyógyszertárrablás Székesfehérváron, illetve néhány héttel ezelőtt ugyanezt a patikát is kirabolták, ezért a járőrök rendszeresen ellenőrzik a helyszíneket.

Amikor a tettes belépett a patikába, éppen benn tartózkodott egy körzeti megbízott. Az elkövető többször rálőtt a nála lévő riasztófegyverrel. A rendőr dulakodni kezdett vele, majd a segítségére siető járőrök segítségével ártalmatlanná tették. Mindketten megsérültek, a mentők a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították őket.

A szóvivő közölte, az elkövető egy 44 éves balatonfüredi férfi. Vizsgálják, hogy köze lehetett-e a korábbi patikarablásokhoz. Amint olyan állapotban lesz, kihallgatják, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Továbbá a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz ellene a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.