Kövesse meg Gaudi-Nagy Tamást

Mirkóczki: Steiner kérjen bocsánatot a zsidóktól

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő szerint Steiner Pál szocialista képviselőnek meg kell követnie Gaudi-Nagy Tamást és bocsánatot kell kérnie nemcsak tőle, hanem minden zsidó származású embertől is.

2013.05.24 15:28MTI

Csütörtökön az Országházban a 20. századi diktatúrák megismertetéséről szóló határozati javaslatok általános vitája során Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője támogatásáról biztosította a Terror Házára és a recski munkatáborra vonatkozó javaslatokat. 

Arra az MSZP-s előterjesztésre viszont, amelyiknek az a célja, hogy minden fiatal eljuthasson az auschwitzi emlékhelyre, azt mondta, nagyon sok kritika merült fel azzal kapcsolatban, hogy az ottani emlékhely kialakítása megfelel-e a valós történelmi tényeknek. Hozzátette: azokat az aggályokat is osztja, hogy szükséges-e ekkora kiadásokba kényszeríteni az oktatási intézményeket. 

Steiner Pál és Nyakó István szocialista képviselők közleményükben úgy reagáltak: az MSZP határozottan elítéli, undorodva visszautasítja a Jobbik újabb provokációját, és felszólítja a legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson eljárást Gaudi-Nagy Tamás ellen az Országgyűlésben csütörtökön a holokausztról tett kijelentése miatt.
 
Mirkóczki Ádám azt mondta: a Jobbik a csütörtöki, mintegy hatórás vitában korrekten, higgadtan tényszerűen vett részt. Szerinte Gaudi-Nagy Tamás semmiféle holokauszttagadást nem követett el, a különböző emlékhelyekről szóló vita során egy-egy emlékhely hitelességét kérdőjelezte meg, különböző történészek kutatásaira hivatkozva.
 
A holokauszt tényét senki nem kérdőjelezte meg, sőt a Jobbik minden felszólalója kiemelte, hogy az ember életek között nincs különbség. Mindeközben - Mirkóczki Ádám elmondása szerint - Steiner Pál bár odafigyelt és pontosan tudta, hogy miről van szó, nem mosolygott, hanem "végig vihogott". 

Mirkóczki Ádám szerint Steiner Pál "teljesen hiteltelen, képmutató politikus", aki a zsidóság tragédiáját is politikai botránykeltésre, mások lejáratására használja fel. A Jobbikos képviselő szerint "Steiner Pál a magyarországi zsidóság egyik legnagyobb szégyene".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.