A Jobbik nem támogatja a női kvótát, de ő igen

Szembemegy pártjával Gaudi-Nagy Tamás

A Jobbik alelnökének hétfői közleményéből kiderül: a Jobbik továbbra sem támogatja a női kvóta bevezetését a magyar választási rendszerben, annak ellenére sem, hogy a párttagsággal nem rendelkező Gaudi-Nagy Tamás jobbikos parlamenti képviselő is az ennek bevezetését célzó módosító indítvány benyújtói között van.

2011.12.05 17:20MTI

Novák Előd úgy fogalmaz: a Jobbik a szabad mandátum elve alapján teret enged a párttagsággal nem rendelkező Gaudi-Nagy Tamásnak a civil, emberi jogvédő munkásságának kiterjesztésére, azonban a képviselőcsoport álláspontja változatlan: a képviselőjelöltek kiválasztásánál csak az alkalmasság számíthat, elfogadhatatlanok a nemi, végzettségi, életkori kvóták.

Az ellenzéki párt szerint a választójogi reform során nem a nők politikai szerepvállalása a fő kérdés, hanem az arányosabb választási rendszer megteremtése és az ajánlószelvények rendszerének eltörlése képezik a Jobbik fő követeléseit.
   
Gaudi-Nagy Tamás úgy nyilatkozott: a Jobbik is támogatja a nők nagyobb szerepvállalását az Országgyűlésben, azonban a módszerekben nem értenek egyet. Gaudi-Nagy Tamás szerint a női kvóta "nem egy rossz eszköz, hanem egy jó lehetőség" a jelenlegi kirívóan aránytalan helyzet javítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.