5-10 milliárd forintba kerül majd a program

A Magyar Honvédség szállítógépek beszerzésére készül

Rövidesen tendert írnak ki a Magyar Honvédség szállítógépeinek leváltására.

2013.05.04 09:41MTI

A Magyar Nemzet cikke szerint megtörténtek az első kormányzati lépések a honvédség légi szállító képességének megújítására. Megkezdődött a modernizációs lehetőségek felmérése és számbavétele, majd a felső döntéshozóknak való továbbítása.
   
A napilap úgy tudja, hogy az erről szóló előterjesztést a kormány is megtárgyalta és jóváhagyta, ami azt eredményezi, hogy rövidesen tendert fognak kiírni a mai igényeknek jobban megfelelő, az An-26-os repülőgépeket leváltani hivatott szállítógépekre. A cél ugyanakkor átmeneti, mintegy öt évre szóló megoldás keresése, mivel a források szűkössége nem teszi lehetővé a helyzet hosszú távú rendezését.
   
A lap értesülései szerint a különböző elképzelések 2-6 repülőgépről szólnak, melyeknek a honvédség személy- és korlátozott teherszállítási igénye mellett a kormányzati vezetők szállítására vonatkozó eseti igényeit is ki kell tudniuk elégíteni. Lehet szó váltásról, bérletről és lízingről is, új és használt gépekről, de a szóba jöhető repülőgéptípusok is széles skálán mozognak. A Magyar Nemzet szerint 5-10 milliárd forintba kerül majd ez a program.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.