Jóváhagyja a Közgyűlés?

Együttműködhet a főváros és a Magyar Honvédség

Polgári és katonai gyakorlati együttműködést köthet a fővárosi önkormányzat a Magyar Honvédség támogató dandárjával, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán jóváhagyja a vonatkozó indítványt.

2012.04.20 10:33MTI

Tarlós István főpolgármester előterjesztése szerint a megállapodás mindkét félnek előnyökkel jár, egyebek mellett a védelmi igazgatás felkészítési rendezvényein, a honvédelmi nevelés és a katonai pályára irányítás területén. Az önkormányzat az ünnepi rendezvényein lehetőséget biztosítana a dandár tevékenységének bemutatására, a katonai hagyományok ápolására. A fővárosi rendezvényeken és ünnepségeken részt vennének a díszelgő alegységek, díszőrségek, a kulturális rendezvényeken pedig közreműködne a katonazenekar.
   
A javaslat kitér arra is, hogy a dandár szervezetten részt vesz a fővárosban bekövetkezett természeti katasztrófák felszámolásában, ezen belül kiemelten a fővárosi lakosság mentésében. A megelőzési, védekezési és kitelepítési munkálatokhoz a személyi állomány mellett technikai eszközöket is biztosítanának, továbbá részt vennének az ideiglenes tábori elhelyezés feltételeinek kialakításában és a személyek és anyagi javak őrzés-védelmében.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.