A legfontosabb beruházás

Felavatták a Magyar Honvédség új Híradó és Informatikai Központját

A központ tevékenységével a Magyar Honvédség és az ország informatikai biztonsága is erősebbé válik - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a központ keddi átadásán.

2013.04.02 16:30MTI

Hende Csaba a honvédség egyik legfontosabb beruházásának nevezte a fejlesztést. A tárcavezető kiemelte, hogy korunk egyik legnagyobb biztonságpolitikai kockázata, kihívása a kibernetikai védelem, ezzel a területtel a NATO is kiemelten foglalkozik. "A kibernetikai hadviselés korát éljük - mondta a miniszter -, az első ilyen hadműveletekről még keveset tudnunk, de annyit igen, hogy mind barátaink, mind potenciális ellenfeleink nagy erőforrásokat fordítottak és fordítanak számítástechnikai rendszereik megfelelő védelmére, hogy elkerülhessék egyebek között a katonai, infrastrukturális vagy pénzügyi rendszerük elleni esetleges támadásokat."

Vass Sándor mérnök dandártábornok, a Honvéd Vezérkar híradó, informatikai és információvédelmi csoportfőnöke elmondta: a korábbi központban 2008-ban csőtörés okozott jelentős károkat. Az adatokat sikerült megmenteni, de a berendezések jelentős része megsemmisült.

A csoportfőnök hatalmas előrelépésnek nevezte az új központ kialakítását. Kiemelte: az új, korszerű technológiák alkalmazásával sikerült egységesebbé tenni a honvédség informatikai rendszerét, és ez jelentősen megkönnyíti a felhasználók, vagyis a honvédség állományának mindennapjait, és lehetővé válik a védett adatok biztonságos kezelése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.