Nemzetstratégiai célokat tölt be

Navracsics: minden közép-európai országban legyen Balassi Intézet

Nemzetstratégiai célokat tölt be a Balassi Intézet, ezért fontos, hogy minden közép-európai országban legyen egy-egy magyar intézet - jelentette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Balassi Intézet vezetői találkozójának megnyitóján szerdán.

2012.11.07 19:44MTI

Navracsics Tibor elmondta, hogy a tanácskozás fő célja a Közép-Európai Kezdeményezés 2013-as elnökségére való felkészülés, illetve a V4-es elnökségi évre tervezett magyar programok koncepciójának megvitatása.
   
A miniszter felhívta a figyelmet a felkészülés és a közép-európai országok közti párbeszéd fontosságára, mivel szerinte 2014, az első világháború 100. évfordulója az egész világ számára az újraértelmezés, újrafogalmazás lehetőségét adja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.