Nemzeti konzultációt hirdetett Orbán

A Jobbik szerint tragikus, hogy a kormány még mindig a helyes irányt keresi

Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes Orbán Viktor pénteki bejelentésére, miszerint újabb nemzeti konzultációt indít a kabinet úgy reagált: a Jobbik szerint "tragikus", hogy a kormány két évnyi kormányzás után is még mindig a helyes irányt keresi az ország számára.

2012.05.25 12:40MTI

A kormányfő pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány. A kérdések közül Orbán Viktor példaként említette a méltányos tehermegosztás ügyét, amellyel kapcsolatban felidézte a 2010-ben kivetett bank- és válságadót és beszélt azok esetleges meghosszabbításának lehetőségéről.    

A 16 kérdésből álló konzultációs íveket várhatóan kedden kezdik kiküldeni a mintegy nyolcmillió nagykorú állampolgárnak. Ez már a negyedik konzultáció - jelezte Orbán Viktor, emlékeztetve az új alkotmánnyal, a szociális kérdésekkel kapcsolatos konzultációra, valamint a nyugdíjasokkal folytatott egyeztetésre.    

Gyöngyösi Márton szerint ez történik, ha egy párt világos program nélkül nyer választást és még két év után is az iránykereséssel kell törődnie. Az ellenzéki politikus szerint szomorú, hogy Orbán Viktor kormányzás helyett politikai marketinggel foglalkozik és "kommunikációs trükkökkel tölti ki a négy évet".    

Hozzátette: a Jobbik kezdetektől fogva támogatta és most is üdvözli a bank- és válságadó állandósításának tervét a magyar adórendszerben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.