IMF-hitel helyett

Jobbik: újra kell tárgyalni az adósságszolgálatot

Az ellenzéki párt alelnöke kijelentette: a Jobbik álláspontja szerint a Nemzetközi Valutalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatandó tárgyalásokon nem hitelmegállapodást kell kötni, mert az csak újabb megszorításokhoz vezet, hanem törekedni kell Magyarország adósságszolgálatának újratárgyalására.

2012.05.23 11:45MTI

Balczó Zoltán leszögezte: még ha van is megfelelő tekintélye és szakmai kvalitása Varga Mihálynak - mint leendő Magyarország és az IMF, illetve az EU közötti tárgyalások vezetésével megbízott tárca nélküli miniszternek - a tárgyalások vezetéséhez, a miniszter személye "másodlagos" a tárgyalások céljához képest.    

A Jobbik álláspontja szerint ugyanis az IMF-el kötendő bármilyen hitelmegállapodásnak olyan kormányzati intézkedések lesznek a feltételei, amelyeket "röviden megszorításoknak hívunk".    

Ráadásul - mondta Balczó Zoltán -, hogy ha egy esetleges megállapodás esetén csökken is a magyar állampapírok hozama a jelenlegi körülbelül 8,5 százalékos szintről, az a 0 százalékos GDP-növekedéssel csak tovább süllyeszti az országot az adósságspirálba.     Éppen ezért a Jobbik kitart azon álláspontja mellett, hogy az egyetlen lehetőség a kitörésre ebből a spirálból az államadósság-állomány újratárgyalása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.