Gyanakszik a Jobbik

Ingatlanspekuláció a Szent István Általános Iskola költözése mögött?

A Jobbik szerint azért kell egy másik épületbe költöznie az V. kerületi Szent István Általános Iskolának, mert a mostani ingatlant eladná a városrész vezetése.

2012.05.21 18:25MTI

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján cinikus és destruktív lépésnek nevezte, hogy a városrész vezetése "üzleti vagyonná degradálja az iskola épületét", s a kerület működőképességét ingatlanfelélésből próbálja biztosítani.    

Mint mondta, a belvárosi, 142 éves iskolaépületnek az egykori adományozók kívánsága szerint oktatási célt kell szolgálnia, az iskola "túlélt két világháborút, forradalmat, proletárdiktatúrát, de Rogán polgármesterségét már nem éli túl."    

A jobbikos politikus az iskola kiürítése kapcsán kijelentette: az épületet eladják, és "talán nem fogunk meglepődni, ha a belvárosi keresztapa, Andy Vajna fog majd birtokon belül kerülni."
   

Hegedűs Lorántné szerint tervszerű ingatlanspekulációról van szó, mivel az általános iskolának ősztől helyet adó Szemere utcai épületben korábban jogutód nélkül szűnt meg egy másik intézmény. Leszögezte, hogy a Jobbik tiltakozik minden "maffiaszerű ingatlanspekuláció" ellen, az épület nem lehet "zsákmánya egy idegen nevű és idegen szívű oligarchának."    
Az iskola előtt tartott eseményen megjelent az intézmény igazgatója, Molloné Balog Éva, aki azt közölte a Jobbik képviselőivel és a párt tucatnyi szimpatizánsával, hogy nem érzik magukat áldozatnak, nem szűnik meg az intézmény, csak a székhelyét helyezik át egy másik, frekventált helyre, az iskola megőrzi értékeit és pedagógiai programjait. Hangsúlyozta, hogy egy felújított, nagyobb helyre megy át az iskola, ahol tovább bővülhet mind a diákok, mind a tanárok létszáma, a székhelyváltozást pedig az összes véleményezési fórum jóváhagyta.    

Az iskolaigazgató kitért arra is, hogy nem kér politikai erőtől segítséget az ügyben, kollégái véleményét is tolmácsolva jelezte: a párt politikai célra próbálja kihasználni a helyzetet, aminek nem örülnek, mert egyébként békésen költöznének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.