Alaptalanul gyanakodott a Jobbik?

Visszautasítja az ingatlanspekuláció gyanúját a belvárosi önkormányzat

A belvárosi önkormányzat kategorikusan visszautasítja a Jobbik vádjait, miszerint ingatlanspekuláció állna a Szent István Általános Iskola költözése mögött.

2012.05.21 18:42MTI

Varga Sándorné (Fidesz-KDNP), az V. kerület oktatásért felelős alpolgármestere hétfőn elmondta: nincs szó az érintett ingatlan egyéb hasznosításáról, az iskola székhelyváltására racionalizálás miatt van szükség. Szavai szerint a városrészben gyenge ellenzéki párt csak a figyelmet szeretné felhívni magára az ingatlanspekuláció vádjával.    
Jelezte, hogy a képviselő-testület már korábban döntött arról, hogy biztosítja a fedezetet a továbbra is önálló intézmény speciális pedagógiai programjához, a magyar-angol két tanítási nyelvű képzéshez, illetve az ének-egyházzenei komplex művészeti képzéshez, s a teljes tanári kart és a mintegy 300 fős diáklétszámot áthelyezik a jelenleg üres Szemere utcai épületbe. Az ingatlant nyáron teljesen felújítják, a nagyobb hely pedig lehetőséget ad arra, hogy több osztály is indulhasson és bővüljön a pedagógusok száma.    

Az alpolgármester arra is kitért, hogy az idén ősztől bekövetkező változás nem zavarta a szülőket, sikeres volt a beíratás, minden helyet fel tudtak tölteni.    

Előzőleg Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az általános iskolának azért kell egy másik épületbe költöznie, mert a mostani ingatlant eladná a városrész vezetése. Az ellenzéki politikus tiltakozásának adott hangot a „maffiaszerű ingatlanspekuláció” miatt, s Andy Vajnára utalva azt mondta: az épület nem lehet „zsákmánya egy idegen nevű és idegen szívű oligarchának”.    

Az iskola előtt tartott eseményre kiment az intézmény igazgatója, Molloné Balog Éva, aki azt közölte a Jobbik képviselőivel és tucatnyi szimpatizánsával, hogy nem érzik magukat áldozatnak, nem szűnik meg az intézmény, csak a székhelyét helyezik át egy másik, frekventált helyre, az iskola megőrzi értékeit és pedagógiai programjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.