Tíz ember demonstrált a miniszterelnök háza előtt

Orbánon is behajtatnák az ingatlanadót az Ifjú Demokraták

Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták nevű, a Demokratikus Koalícióval együttműködő szervezet elnöke az Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt tartott demonstráción szombaton azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnökön is be kell hajtani az általa lakott ingatlanra vonatkozó adót.

2012.04.28 16:25MTI

Az alig tíz emberrel megtartott rendezvényen megemlítette, hogy felszólították Pokorni Zoltánt, a miniszterelnök lakhelyéül szolgáló XII. kerület fideszes polgármesterét, hogy "emelkedjen felül pártpolitikusi mivoltán", és "hajtsa be az elmaradt adót Orbán Viktoron".
   
Az Ifjú Demokraták elnöke emlékeztetett arra, hogy az a XII. kerületi Cinege utcai ház, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és családja lakik, egy felújítással kétszeres alapterületű lett, de ez a vagyonnyilatkozatában nem szerepel. Ez ügyben a Demokratikus Koalíció (DK) vizsgálatot kezdeményezett, amit az Országgyűlés szakbizottsága elutasított arra hivatkozva, hogy az ügyet csak akkor lehet vizsgálni, ha Orbán Viktor feltünteti a vagyonnyilatkozatában a ház valódi értékét.
   
Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem kezdeményezte ingatlannyilvántartás módosítását, azaz adót csalt - magyarázta.
   
Az Ifjú Demokraták elnöke elmondta: demonstrációjuk nem független a Fidelitas délelőtti rendezvényétől, mert a Fidesz ifjúsági szervezete "mindig megpróbálja másra terelni a figyelmet".
  
Mihalovics Péter, a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas országos választmányi elnöke szombat reggel Budapesten, a szervezet Gyurcsány Ferenc II. kerületi háza előtt tartott demonstrációján azt mondta: távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő, ha nem tud elszámolni szakdolgozatával, mert ebben az esetben méltatlanná válik a közszereplésre.
   
Mint azt kifejtette, a Fidelitas arra kéri a volt miniszterelnököt, "valljon színt, legyen egyszer őszinte, mondjon igazat, ha nem tud igazat mondani, távozzon a közéletből".
   
A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot és merített is belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.